Antīkie tēli Rīgas ielās / Harijs Tumans

Pieejamība: Ir pieejams
ID: 1350
Produkta kods: 2131-0960

25.20€
(Bez PVN: 24.00€)

Apmaksas iespējas

logo

Piegādes iespējas

    

Specifikācija

Autors: Harijs Tumans
Formāts (mm): 200×265
Izdošanas gads: 2022
Nosaukums: Antīkie tēli Rīgas ielās
ISBN: 978-9934-18-902-9
Izdevums: Otrais papildinātais
Lappuses: 576
Sējuma veids: Cietais sējums

Preces apraksts

Skaistajā un bagātīgi ilustrētajā 576 lappušu izdevumā iekļauts vēstures zinātņu doktora un Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes profesora daudzu gadu rūpīgu pētījumu rezultāts – Rīga jaunā skatījumā, nevis no mākslas vai vēstures skatpunkta, bet caur antīkās kultūras elementiem tās arhitektūrā. Tematiski visi aplūkojamie objekti iedalīti trīs grupās: antīkās formas arhitektūrā, antīkie tēli un sižeti, dekori un latīņu uzraksti. Ievadot katru tēmu, stāstīts par attiecīgiem antīkiem prototipiem un to turpmāko dzīvi Eiropas kultūras vēsturē. Grāmatas beigās pielikumā piedāvāta īsa eseja par slaveno Rīgas tēlnieku Augustu Folcu, kurš ļoti daudz izdarījis mūsu pilsētas izdaiļošanā un radījis visskaistākās antīkos motīvos balstītās skulptūras.

Sirsnīgi sveicam profesoru Hariju Tumanu ar Aleksandra Čaka balvas saņemšanu par inovatīvu skatījumu uz Rīgas vēsturisko arhitektūru monogrāfijā “Antīkie tēli Rīgas ielās”!

“Atzīmējot Aleksandra Čaka 122 jubileju, trīspadsmito reizi pasniegta Aleksandra Čaka balva. To saņēma diriģents Valdis Butāns, vēsturnieks Harijs Tumans un Pētera Upīša Dārzkopības muzeja vadītāja Inese Šinta, informēja Čaka muzeja pārstāvji.
Aleksandra Čaka balvas pasniegšana aizsākās dzejnieka simtgadē 2001. gadā. Reizi divos gados balvas tiek pasniegtas par mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu, teātra vai vizuālajā mākslā, grāmatniecībā, dizainā, arhitektūrā, kā arī par ieguldījumu Čaka personības un daiļrades izpētē un popularizēšanā. Balvas autors ir tēlnieks Andris Vārpa.” (LSM.lv Kultūras redakcija, 30.11.2023. https://www.lsm.lv/raksts/kultura/kulturtelpa/30.10.2023-caka-balvu-sanem-valdis-butans-harijs-tumans-un-inese-sinta.a529663/)
 

Preču atlikums noliktavā un e-veikalā var atšķirties, tāpēc šādos gadījumos piegādes nosacījumi var atšķirties no tiem, kas norādīti pasūtījuma veikšanas brīdī un/vai nevarēsim izpildīt Jūsu pasūtījumu vai tikai daļēji izpildīt (tādos gadījumos Pircējs tiek informēts nekavējoties).

Pamanījāt kļūdu? Ziņojiet mums